Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.4°C28.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C28.1°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C27.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
1 BF 39%
Κολοσσιαία κύματα σφυροκόπησαν την Βρετανία (video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κολοσσιαία κύματα σφυροκόπησαν την Βρετανία (video)

Ένα λιμάνι, παρατηρητήριο του 18ου αιώνα, ένα πολύ ξακουστό σύμπλεγμα πετρωμάτων και ένα παραθαλάσσιο Βικτοριανό καταφύγιο, ήταν μερικές από τις απώλειες που μέτρησαν χθες οι Βρετανοί, από τα κολοσσιαία κύματα, ύψους μέχρι 30 ποδιών, που σφυροκόπησαν τις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού, χθες.

Πιο συγκεκριμένα, στο Aberystwyth της Ουαλίας, σπίτια δίπλα στη θάλασσα, επιχειρήσεις και φοιτητικές εστίες εκκενώθηκαν, καθώς υψηλές παλίρροιες έπληξαν την ουαλική ακτή. Οι βίαιες καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι μετέτρεψαν σε ερείπια μεγάλα τμήματα του ιστορικού θαλασσίου μετώπου και απειλούν να καταστρέψουν ένα δημοφιλές αξιοθέατο, ένα βικτοριανό θέρετρο. Το χειρότερο πλήγμα δέχθηκε το δημόσιο βικτοριανό καταφύγιο, ένα διατηρητέο κτίριο, το οποίο γλίστρησε προς την παραλία, καθώς τμήματα του πεζοδρόμου έπεσαν στην θάλασσα.

Στο Portreath, στη βόρεια ακτή της Κορνουάλης, η προβλήτα - ορόσημο του 18ου αιώνα, γνωστή ως "το σπίτι των πιθήκων", έσπασε σε κομμάτια, όταν χτυπήθηκε από ανέμους ταχύτητας 70 μιλίων/ώρα και ένα κύμα, που σύμφωνα με τις περιγραφές, είχε το μέγεθος ενός τετραωρόφου κτιρίου.

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 20 χρόνων, που εξακολουθούν να προκαλούν δυστυχία σε ολόκληρη τη χώρα.

//www.youtube.com/embed/VfZRh8bjvv8?rel=0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL