Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Η υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, που αποφάσισε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προκαλεί ήδη συζητήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και αναζωπυρώνει την ελπίδα για αλλαγή πολιτικής και επαναθεμελίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι, κόρη του Αλτιέρο Σπινέλι, που ήταν από τις εμβληματικές προσωπικότητες της Ευρώπης, μιλά σήμερα στην "Αυγή" στηρίζοντας την υποψηφιότητα Τσίπρα. Εκφράζει μάλιστα την ελπίδα να προχωρήσουν οι διεργασίες πολιτικής ανασυγκρότησης της ευρύτερης Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ιταλία και ο Αλέξης Τσίπρας να τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που θα συγκροτηθεί από την κοινωνία των πολιτών, όπως λέει, με στόχο να αλλάξει η Ευρώπη.

Στο σημερινό αφιέρωμα της "Αυγής" μιλούν ακόμη ο Πιέρ Λοράν, γραμματέας του Γαλλικου Κομμουνιστικού Κόμματος και προέδρος του ΚΕΑ, και οι συμπρόεδροι του "Die Linke" στη Γερμανία Κίπινγκ και Ρίξινγκερ, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση της Μαδρίτης, όπου αποφασίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Αριστερά η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό της πλαίσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL