Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Πιερ Λοραν: Η φωνή αυτών που αντιστέκονται στη λιτότητα στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερ Λοραν: Η φωνή αυτών που αντιστέκονται στη λιτότητα στην Ευρώπη

Πιερ Λοραν

"Κάναμε μεγάλη πρόοδο στη Μαδρίτη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα (84%) για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία της Κομισιόν με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτό επιβεβαιώνει την ενότητα του ΚΕΑ και την εμπιστοσύνη που δείχνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζω τη σοβαρότητα του Αλέξη, που είναι και αντιπρόεδρος στο ΚΕΑ. Είναι σωστός στις αναλύσεις του, ακούει και σκέφτεται πολύ. Ήξερε, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, πώς να συσπειρώσει τον ελληνικό λαό γύρω από προτάσεις βαθιάς ανατροπής και είναι κοντά στη νίκη καθώς είναι μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Θα κληθεί να επωμιστεί πολύ μεγάλες ευθύνες στην Ελλάδα. Έχει όλα τα προτερήματα για να είναι ένας καλός υποψήφιος και να αντιπροσωπεύσει την ελπίδα για όλους τους Ευρωπαίους.

Θα είναι η "φωνή" όλων αυτών που αντιστέκονται στη λιτότητα στην Ευρώπη αρχίζοντας από τον ελληνικό λαό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σκληρά ενάντια στα Μνημόνια. Αυτή η δημόσια άτυπη καμπάνια εντάσσεται στη συνέχιση και την ενότητα του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν μπορούν να υπολογίζουν στην κυβέρνησή τους για να κατοχυρώσουν τα συμφέροντά τους στην Ευρώπη. Αυτή η υποψηφιότητα θα χρησιμεύσει έτσι ώστε το μήνυμά τους να εισακουστεί.

Είναι η ίδια αφετηρία που μας κινητοποιεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες "Τέρμα στη λιτότητα, για μια Ευρώπη δίκαια και αλληλέγγυα". Σε αυτήν τη βάση γνωρίζουμε ήδη ότι πολλά πολιτικά κόμματα, κινήματα, οργανώσεις αλλά και πολίτες είναι έτοιμοι να συσπειρωθούν. Υπάρχει ένα κίνημα ενότητας και εξέλιξης των αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη. Θέλουμε να επισπεύσουμε αυτό το κίνημα και να δημιουργήσουμε την έκπληξη στις ευρωπαϊκές εκλογές".

* Ο Πιέρ Λοράν είναι γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας

Κίπινγκ - Ρίξινγκερ

Ελπίδα για μια κοινωνική Ευρώπη

"Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα ως κορυφαίου υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις ευρωεκλογές έχει τεράστια σημασία για τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Είναι το πρόσωπο της ελπίδας για μια κοινωνική, δίκαιη και ειρηνική Ευρώπη. Μαζί -όλα τα μέρη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς- θα αγωνιστούμε για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης"


* Κάτια Κίπινγκ, Μπερντ Ρίξινγκερ, συμπρόεδροι της Die Linke, Γερμανία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL