Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επαναλειτουργία συνόρων Ισπανίας – Πορτογαλίας: Αποδοκιμασίες Φελίπε Στ’ παρουσία Σάντσεθ, Κόστα και Ντε Σόουζα (VIDEO)

Με αποδοκιμασίες και το αίτημα για Δημοκρατία υποδέχθηκαν στο Μπανταχόθ το βασιλιά Φελίπε Στ' κατά τη διάρκεια περιπάτου με τον πρόεδρο της πορτογαλικής δημοκρατίας και τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Με το σύνθημα «Ζήτω η Δημοκρατία», υποδέχθηκαν το βασιλιά Φελίπε Στ’ και τον πρωθυπουργό Σάντσεθ στο Μπανταχόθ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας, που παρέμειναν κλειστά από τις 17 Μαρτίου. Μια ανάλογη συμβολική τελετή πραγματοποιήθηκε στα σύνορά της πορτογαλικής πόλης Ελβάς.

Ο δεξιός πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο Ντε Σόουσα και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα άκουγαν αμήχανοι τους Ισπανούς να φωνάζουν «Ζήτω η Δημοκρατία» και «Αύριο η Ισπανία θα είναι Δημοκρατική» μπροστά στο βασιλιά Φελίπε Στ’ και τον σοσιαλιστική πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ κατά του περιπάτου στο Μπανταχόθ μετά  τη συμβολική τελετή για την επαναλειτουργία των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μεγάλο λάθος των διοργανωτών αποδείχθηκε ο περίπατος των δύο αρχηγών κρατών και των δύο πρωθυπουργών στα τείχη του παλιού φρουρίου του Μπανταχόθ, όπου οι τοπικές αρχές δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους.. λίγους περαστικούς.

«Οι δαπάνες για το βασιλιά σε σχολεία και νοσοκομεία», φώναζαν ακόμη αρκετοί πολίτες μόλις είδαν μπροστά τους τον… βασιλιά.  

Τα διαδοχικά σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας φαίνεται ότι έχουν οδηγήσει στο ναδίρ τη δημοτικότητα του Ισπανού γαλαζοαίματου, δεδομένου ότι το επίσημο δημόσιο ινστιτούτου κοινωνικολογικών ερευνών CIS εδώ και δεκαετίες αποφεύγει να διεξάγει δημοσκόπηση για την αποδοχή ή μη της μοναρχίας. 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις