Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φυλάκιση 5 ετών για τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλία Φ.Φιγιόν

Το ζεύγος Φιγιόν στο δικαστήριο φορώντας μάσκα-ΑΜΠΕ

Επιβλήθηκε και πρόστιμο 375.000 ευρώ.- Παράλληλα η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Πενέλοπι Φιγιόν, κρίθηκε επίσης ένοχη, και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή. Επιπλέον της επιβλήθηκε πρόστιμο 375.000 ευρώ και της στερείται το δικαίωμα του εκλέγειν για δύο χρόνια

Σε φυλάκιση 5 ετών (δύο χωρίς αναστολή), καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, αναφορικά με υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας που είχε δηλητηριάσει την προεδρική εκστρατεία του το 2017.

Παράλληλα, το δικαστήριο του Παρισιού, επέβαλε στον Φ.Φιγιόν και πρόστιμο 375.000 ευρώ, στερώντας του το δικάωμα να εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Πενέλοπι Φιγιόν, η οποία κρίθηκε επίσης ένοχη, καταδικάσθηκε για την ίδια υπόθεση σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και της επιβλήθηκε πρόστιμο 375.000 ευρώ. Επιπλέον της στερείται το δικαίωμα να εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα για δύο χρόνια.

Το ζεύγος Φιγιόν και ο συγκατηγορούμενός του, Μαρκ Ζουλό, πρώην αναπληρωματικός του Φρανσουά Φιγιόν στην περιφέρεια Σαρτ, καταδικάσθηκαν εξάλλου να επιστρέψουν στο γαλλικό κοινοβούλιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο συνήγορος των Φιγιόν, Αντονέν Λεβί, δήλωσε πως θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης και υποστήριξε ότι η απόφαση του δικατηρίου είναι άδικη καθώς υπήρξε συνωμοσία εναντίον του ζεύγους.

Η υποψηφιότητα του Φιγιόν για την προεδρία το 2017 είχε πληγεί από τις κατηγορίες ότι είχε καταβάλει στη γεννημένη στη Βρετανία σύζυγό του, Πενέλοπι, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για της εργασία της ως κοινοβουλευτικής βοηθού του. Ωστόσο η κα Φιγιόν είχε εργασθεί ελάχιστα στη θέση αυτή ή και καθόλου.

«Αυτή η πληρωμή ήταν δυσανάλογη με τη δουλειά που έγινε», δήλωσε ο δικαστής διαβάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου. «Η κα Φιγιόν είχε προσληφθεί για μια θέση χωρίς χρησιμότητα».

Πρωθυπουργός υπό τον Νικολά Σαρκοζί, ο Φιγιόν ήταν φαβορί στη εκλογική κούρσα όταν έγιναν γνωστές οι κατηγορίες σε βάρος του. Τότε είχε αρνηθεί πως είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα, είχε αντιδράσει στις πιέσεις του κόμματος να αποσύρει την υποψηφιότητά του και είχε χάσει στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις