Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη από τη Δευτέρα

ΑΜΠΕ

Η Ισπανία θα αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της για τουρίστες από την 1η Ιουλίου

Οι περιορισμοί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στις ιδιαίτερα σοβαρά πληγείσες Μαδρίτη και Βαρκελώνη θα χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο από την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια.

Από τη Δευτέρα, οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται για φαγητό και ποτό και μέσα στα μπαρ και τα εστιατόρια, ενώ μέχρι σήμερα επιτρεπόταν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και τα παιδιά θα μπορούν πλέον να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και όχι μόνο σε συγκεκριμένες ώρες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Επιπλέον, η Ισπανία θα αρχίσει να ανοίγει τα σύνορά της για τουρίστες από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Ανακοινώνοντας πως τα σύνορα θα ανοίξουν την 22α Ιουνίου, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης προκάλεσε μεγάλη σύγχυση, παρ' όλο που αργότερα το ίδιο υπουργείο απέσυρε την ανακοίνωση, με τη γειτονική Πορτογαλία να εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο