Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Ενημέρωση από τη Μέρκελ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ζητά το Φιλελεύθερο Κόμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενημέρωση από τη Μέρκελ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ζητά το Φιλελεύθερο Κόμμα

«Η καγκελάριος Mέρκελ πρότεινε από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο (Εμανουέλ) Μακρόν μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις  για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Η γερμανική συμμετοχή είναι σημαντική και άπτεται προδήλως των κανόνων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό», αναφέρει σε επιστολή του ο πρώτος κοινοβουλευτικός διευθυντής του Φιλελεύθερου κόμματος Μάρκο Μπούσμαν προς τον επικεφαλής του γραφείου της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, η οποία του απεστάλη σήμερα και η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).  

«Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο είναι ο νομοθέτης του προϋπολογισμού. Ο νόμος για τον προϋπολογισμό είναι προνόμιο του Κοινοβουλίου. Στη θεμελιώδη αυτή συνταγματική αρχή δεν άλλαξε τίποτα η κρίση του κορονοϊού» τονίζει στην επιστολή του ο Μπούσμαν.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να πληροφορήσει λεπτομερώς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο γα τα σχέδιά της, διοτι χωρίς την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, τα χέρια της κυβέρνησης θα είναι δεμένα από το Σϋνταγμα», καταλήγει ο φιλελεύθερος πολιτικός.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL