Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πάπας Φραγκίσκος: «Σύνεση και υπακοή», φρένο σε Ιταλούς επίσκοπος για άνοιγμα εκκλησιών

«Σύνεση και υπακοή» ζήτησε ο Πάπας από τους πιστούς, κρατώντας προφανώς αποστάσεις από την επιθετική στάση των Ιταλών επισκόπων εναντίον της κυβέρνησης Κόντε, που κρατά κλειστές τις εκκλησίες τον καιρό της πανδημίας.

«Σε αυτήν την περίοδο κατά την οποία αρχίζουμε να έχουμε προθέσεις να βγούμε από την καραντίνα, ας προσευχηθούμε στον Κύριο να δώσει στο λαό του, σε όλους μας, τη χάρη της σύνεσης και της υπακοής στις διαθέσεις μας, έτσι ώστε η πανδημία να μην επιστρέψει», τόνισε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ομιλία του στη Σάντα Μάρτα χαμηλώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης της ιταλικής Καθολικής Εκκλησίας με την κυβέρνηση Κόντε που επιμένει να κρατά κλειστές τις εκκλησίες στους πιστούς τους.

Υπάρχουν «ψεύτικες αναφορές, συκοφαντίες, που αναθερμαίνουν  τον λαό» και οδηγούν σε «λιντσάρισμα», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος εκτιμώντας ότι αυτό «συμβαίνει εναντίον πολιτικών όταν έχουμε πραξικοπήματα, εναντίον χριστιανών μαρτύρων, συνέβη στο Ολοκαύτωμα»

«Υπάρχει επίσης ένα μικρό καθημερινό λιντσάρισμα που προσπαθεί να καταδικάσει τους ανθρώπους», συνέχισε ο Πάπας. «Ας σκεφτούμε εμάς, τη γλώσσα μας. Πολλές φορές με τα σχόλιά μας ξεκινάμε ένα τέτοιο λιντσάρισμα. Ακόμα και στα χριστιανικά μας ιδρύματα έχουμε δει πολλά καθημερινά λιντσαρίσματα που γεννήθηκαν από τη φλυαρία. Ο Κύριος ας μας βοηθά να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας, να μην ξεκινήσουμε ή να ακολουθήσουμε αυτήν τη μαζική καταδίκη που προκαλεί η πολυλογία», κατέληξε ο Πάπας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις