Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Πάπας Φραγκίσκος: «Σύνεση και υπακοή», φρένο σε Ιταλούς επίσκοπος για άνοιγμα εκκλησιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάπας Φραγκίσκος: «Σύνεση και υπακοή», φρένο σε Ιταλούς επίσκοπος για άνοιγμα εκκλησιών

«Σε αυτήν την περίοδο κατά την οποία αρχίζουμε να έχουμε προθέσεις να βγούμε από την καραντίνα, ας προσευχηθούμε στον Κύριο να δώσει στο λαό του, σε όλους μας, τη χάρη της σύνεσης και της υπακοής στις διαθέσεις μας, έτσι ώστε η πανδημία να μην επιστρέψει», τόνισε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ομιλία του στη Σάντα Μάρτα χαμηλώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης της ιταλικής Καθολικής Εκκλησίας με την κυβέρνηση Κόντε που επιμένει να κρατά κλειστές τις εκκλησίες στους πιστούς τους.

Υπάρχουν «ψεύτικες αναφορές, συκοφαντίες, που αναθερμαίνουν  τον λαό» και οδηγούν σε «λιντσάρισμα», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος εκτιμώντας ότι αυτό «συμβαίνει εναντίον πολιτικών όταν έχουμε πραξικοπήματα, εναντίον χριστιανών μαρτύρων, συνέβη στο Ολοκαύτωμα»

«Υπάρχει επίσης ένα μικρό καθημερινό λιντσάρισμα που προσπαθεί να καταδικάσει τους ανθρώπους», συνέχισε ο Πάπας. «Ας σκεφτούμε εμάς, τη γλώσσα μας. Πολλές φορές με τα σχόλιά μας ξεκινάμε ένα τέτοιο λιντσάρισμα. Ακόμα και στα χριστιανικά μας ιδρύματα έχουμε δει πολλά καθημερινά λιντσαρίσματα που γεννήθηκαν από τη φλυαρία. Ο Κύριος ας μας βοηθά να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας, να μην ξεκινήσουμε ή να ακολουθήσουμε αυτήν τη μαζική καταδίκη που προκαλεί η πολυλογία», κατέληξε ο Πάπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL