Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ριμίνι: Ο δήμαρχος τιμά την Απελευθέρωση ακούγοντας το Bella Ciao στην πλατεία των ανταρτών ηρώων(VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ριμίνι: Ο δήμαρχος τιμά την Απελευθέρωση ακούγοντας το Bella Ciao στην πλατεία των ανταρτών ηρώων(VIDEO)

H πανδημία και ο κορωνοϊός δεν εμπόδισαν το δήμαρχο του Ρίμινι Αντρέα Γιάσι, να φορέσει την επίσημη τρίχρωμη ταινία της δημοτικής αρχής, για να τιμήσει την επέτειο της Απελευθέρωσης της Ιταλίας από το φασισμό ακούγοντας το Bella Ciao στην κεντρική πλατεία του Ρίμινι «Τρεις Μάρτυρες», που πήρε το όνομα της το 1944 στη μνήμη των τριών νεαρών ανταρτών Μάριο Καπέλι, Λουίτζι Νικολό και Αντέλιο Παγιαρίνι, που κρέμασαν οι φασίστες και οι ναζί στις 16 Αυγούστου του 1944.https://www.youtube.com/embed/ZybxIvvl9ag

Οι τρεις νεαροί κομμουνιστές μαχητές της 29ης Ταξιαρχίας Ένοπλων Ομάδων Παρτιζάνων (GAP) «Γκαστόνε Σότζι», των ανταρτών των πόλεων, συνελήφθησαν για σαμποτάζ σε θεριζοαλωνιστικές μηχανές, για να αποτρέψουν τη συγκομιδή και κλοπή του σιταριού από τους φασίστες και τους ναζί το καλοκαίρι του 1944.

Άντεξαν στα φρικτά βασανιστήρια για να περάσουν από γερμανικό δικαστήριο και να καταδικαστούν σε θάνατο. Όταν ένα μήνα μετά την εκτέλεσή τους, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1944, οι συμμαχικές δυνάμεις έφθασαν στο κέντρο του Ρίμινι βρήκαν τις αγχόνες ακόμη στημένες στις θέσεις τους.

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής Απελευθέρωσης (CLN) στις 9 Οκτωβρίου του 1944 έδωσε το όνομα της κεντρικής πλατείας της πόλης στους «Τρεις Μάρτυρες».

Στο δάπεδο της πλατείας δύο ίσιες γραμμές θυμίζουν από το 2000 τα δοκάρια που είχαν χρησιμοποιήσει οι φασίστες και οι ναζί για να στήσουν τις τρεις αγχόνες, ενώ αναμνηστικές επιγραφές έχουν τοποθετηθεί στο κτίριο του δήμου ακριβώς απέναντι.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL