Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.6°C17.0°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C18.4°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.0°C17.1°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
6 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.4°C12.9°C
0 BF 100%
Ισπανία: Η κυβέρνηση επίταξε τα ιδιωτικά διαγνωστικά και μικροβιολογικά εργαστήρια και καθορίζει την τιμή του τεστ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Η κυβέρνηση επίταξε τα ιδιωτικά διαγνωστικά και μικροβιολογικά εργαστήρια και καθορίζει την τιμή του τεστ

Η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη όλων των μικροβιολογικών εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα και θα καθορίζει τις τιμές των τεστ για να αποφευχθούν οι κερδοσκοπικές κινήσεις, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφηκε αύξηση των θυμάτων, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 567, αλλά συνεχίζεται να μειώνεται η δυναμική της αύξησης των κρουσμάτων. 

Με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερία της κυβέρνησης ο Σάντσεθ διέταξε τις Περιφερειακές κυβερνήσεις να αναλάβουν τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών και δημοσίων διαγνωστικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων, που δεν ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγεία, δίνοντας επίσης στις τοπικές κυβερνήσεις να καθορίζουν την τιμή του τεστ για τον κορωνοϊό για να αποφευχθούν καταργήσεις και η εκμετάλλευση των πολιτών. Για την κυβέρνηση του Σάντσεθ ο έλεγχος της τιμής του τεστ στον ιδιωτικό τομέα είναι σημαντικός για να περιοριστεί ο αποκλεισμός των ασθενέστερων στρωμάτων από το υψηλό κόστος που επιβάλλον οι ιδιώτες.

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά και μικροβιολογικά εργαστήρια θα είναι στην άμεση διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να συμμετέχουν στο δίκτυό του και να εξυπηρετούν τους πολίτες και θα πρέπει να κοινοποιούν αμέσως τα θετικά αποτελέσματα για τον κορωνοϊό στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL