Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ισπανία: Η προβοκάτσια των φασιστών του Vox
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Η προβοκάτσια των φασιστών του Vox

Ο φασισμός και ο θάνατος είναι συνώνυμες έννοιες. Την εποχή του κορωνοϊού ο θάνατος δεν μπρούσε να μην γίνει αντικείμενο φθηνής και μακάβριας πολιτικής εκμετάλλευσης από αυτούς που γέμισαν την Ισπανία με ομαδικούς τάφους. 

Ο Ενρίκε Σαντιάγκο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚ της Ισπανίας και βουλευτής του Unidas Podemos της Μαδρίτης, είχε καταγγείλει από τις σελίδες της «Αυγής» την Κυριακή τη «νεκροπολιτική» του Vox.

Δείγμα αυτής της «νεκροπολιτικής» είναι η δημοσίευση μιας μονταρισμένης φωτογραφίας της Gran Via, της πιο κεντρικής οδού της Μαδρίτης, γεμάτης με φέρετρα που έχουν επάνω τους την ισπανική σημαία με το βασιλικό θυρεό.

Το Vox αρνήθηκε να κατεβάσει από τα κοινωνικά δίκτυα την προκλητική αυτή φωτογραφία, ακόμη και όταν το ζήτησαν μέσα στη βουλή βουλευτές διαφόρων κομμάτων.

Ανάρτηση του ευρωβουλευτή του Vox Έρμαν Τερτς

Ο ευρωβουλευτής του Vox Έρμαν Τερτς ανάρτησε στο Twitter ένα άλλο φωτομοντάζ από την ίδια σειρά της «νεκροπολιτικής», που δείχνει μια σειρά φέρετρα σκεπασμένα με την ισπανική σημαία με το βασιλικό θυρεό έξω από τα ιστορικά κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη.

Ο ευρωβουλευτής του Vox αρνήθηκε να κατεβάσει από τα κοινωνικά δίκτυα την προκλητική αυτή φωτογραφία.

Ο ευρωβουλευτής του Vox έγραψε στο Twitter ότι «Έτσι πρέπει να ξημερώσει στην Φεράθ», την οδό που είναι τα ιστορικά κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«ΟΧΙ. Δεν τους ανησυχούν οι νεκροί. Τους ενδιαφέρει να τους χρησιμοποιήσουν πολιτικά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη σεβασμού απέναντι στους συμπατριώτες που χάθηκαν, ούτε πιο απεχθής τρόπος να προκαλέσου μεγαλύτερο πόνο στις οικογένειές τους.#ΤώραΠρέπειΝαΑγωνιστούμεΜαζί», ήταν η απάντηση που έφθασε από την «Φεράθ» στην ισπανική κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL