Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Κόντε: Μετά τις 4 Μαΐου η Φάση2 της χαλάρωσης των μέτρων – Δεν το διακινδυνεύουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόντε: Μετά τις 4 Μαΐου η Φάση2 της χαλάρωσης των μέτρων – Δεν το διακινδυνεύουμε

Του Αργύρη Παναγόπουλου

«Δεν μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε. Η Φάση2 [της χαλάρωσης των μέτρων] θα ξεκινήσει μετά τις 4 Μαΐου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, μετά τη συνεδρίαση της Επιστημονικής και Τεχνικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, καθιστώντας σαφές ότι η χαλάρωση θα οδηγήσει σε σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα με το εκ περιτροπής άνοιγμα των καταστημάτων και την εκ περιτροπής είσοδό τους σε αυτά από το κοινό.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα συνοδευτεί με τη διατήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας, για τις αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, το κοινό και την υποχρεωτική προστασία των εργαζόμενους που εξυπηρετούν το κοινό με προστατευτικά υλικά.    

«Η προστασία της υγείας παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά οι μηχανές της χώρας δεν μπορούν να παραμένουν σβηστές για πολύ καιρό», τόνισε ο Κόντε, δηλώνοντας ότι «ανησυχώ για την ψυχολογική σταθερότητα των πολιτών, για τη δημόσια τάξη και τις συνέπειες από της διακοπής της οικονομικής δραστηριότητας».

Η επιστροφή στην κανονικότητα «θα είναι αργή και σταδιακή», προειδοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, γιατί «δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την άνοδο ξανά της καμπύλης, γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναρχίσουμε από την αρχή».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL