Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία ανάδειξης νέου επικεφαλής των Εργατικών

ΑΜΠΕ

Λόγω του κορωνοϊού, η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος το Σάββατο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση ο Κέιρ Στάρμερ θεωρείται ο επικρατέστερος

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία με την περαίωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας των μελών του. Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει το Σάββατο.

Περίπου 600.000 μέλη των Εργατικών κλήθηκαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, μέσω επιστολικής ή διαδικτυακής ψήφου.

Την ηγεσία διεκδίκησαν τρεις υποψήφιοι. Ο 57χρονος Κέιρ Στάρμερ, επί τρία χρόνια υπεύθυνος των Εργατικών για το Brexit, φέρεται ως ο επικρατέστερος. Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov/Sky που δημοσιεύθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας τον έφερε μακράν επικεφαλής στην πρόθεση ψήφου με 53%,

Η βασική αντίπαλός του, η 40χρονη Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι, θεωρείται η φυσική διάδοχος του Τζέρεμι Κόρμπιν. Η τρίτη εκ των υποψηφίων, η 40χρονη Λίζα Νάντι, υποστηρίζεται από τo ισχυρό συνδικάτο GMB, που εκπροσωπεί 500.000 εργαζομένους.

Λόγω του κορωνοϊού, η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, με τους υποψηφίους να έχουν βιντεοσκοπήσει εκ των προτέρων τα μηνύματά τους για την περίπτωση νίκης τους.

Τα μέλη των Εργατικών καλούνται επίσης να αποφασίσουν και για τον νέο αντιπρόεδρο του κόμματος μεταξύ των Άντζελα Ρέινερ, Ντόουν Μπάτλερ, Ίαν Μάρεϊ, Ροσένα Άλιν-Χαν και Ρίτσαρντ Μπέργκον. Επικρατέστερη φέρεται η Άντζελα Ρέινερ, σκιώδης υπουργός Παιδείας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις