Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Κομμουνιστική Επανίδρυση για το Μ. Γλέζο: Μας εμπνέουν οι αγώνες του για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη

Η ιταλική Κομμουνιστική Επανίδρυση υπογραμμίζει το παράδειγμα του Μανώλη Γλέζου στη πάλη κατά του ναζισμού και του φασισμού και τους αγώνες του τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη κοινωνική δικαιοσύνη και τη νεοφιλελεύθερη λιτότητα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των συντροφισσών και των συντρόφων της ελληνικής Αριστεράς για την απώλεια του συντρόφου Μανώλη Γλέζου.

Θυμόμαστε τον δεκαοκτάχρονο αντιστασιακό που πέταξε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της αντίστασης σε όλη την Ευρώπη, τον φυλακισμένο κομμουνιστή στις φυλακές του καθεστώτος των συνταγματαρχών, που καταδίκασε την εισβολή της Πράγας το 1968, και τον μαχητή για τον σοσιαλισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη, μέχρι τις τελευταίες ημέρες του, εναντίον των πολιτικών της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων συνταγών που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μία μάχη που ξεκίνησε στο νησί του, στο χωριό του από την πρώτη γραμμή των διαμαρτυριών έως μαζί μας στην ομάδα της Ενωμένης Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου είχε εκλεγεί κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο. Είναι λυπηρό ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει σε αυτή την έκτακτη ανάγκη το χαιρετισμό που αξίζει ο μεγάλος κοινωνικός αγωνιστής.

Σε αυτές τις ώρες, όταν οι εγωισμοί αναδύονται και πάλι μπροστά στην κοινωνική κρίση, το παγκόσμιο μήνυμα της αντίστασης, της αδελφοσύνης και της ισότητας είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Θα παραμείνει ένα παράδειγμα για όλους εμάς που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία και μια ανθρωπότητα που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την κοινωνική ισότητα, χωρίς την οποία δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία.

Ο Μανόλης Γλέζος ήταν ήρωας της Ευρωπαϊκής Αντίστασης, ενάντια στον ναζιφασισμό πρώτα, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό αργότερα, ένα παράδειγμα πατριωτισμού και διεθνισμού που ζει και θα ζει στη μνήμη των νεότερων γενεών.

Ας είναι ελαφριά η γη που θα σε σκεπάσει σύντροφε Μανόλη.

 

Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης - Ευρωπαϊκή Αριστερά

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις