Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C27.0°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.6°C29.0°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.1°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C26.9°C
6 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.3°C27.3°C
2 BF 29%
Δεξιός Κασάδο σε Σάντσεθ: Αχ, αυτό το Podemos, δεν ψηφίζουμε απαγόρευση απολύσεων και απαλλοτριώσεις... ιδιωτικών νοσοκομείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεξιός Κασάδο σε Σάντσεθ: Αχ, αυτό το Podemos, δεν ψηφίζουμε απαγόρευση απολύσεων και απαλλοτριώσεις... ιδιωτικών νοσοκομείων

Του Αργύρη Παναγόπουλου

«Δεν θα ψηφίσουμε τα τελευταία μέτρα για την απαγόρευση των απολύσεων και την παράλυση των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων», προειδοποίησε ο ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο, οργισμένος γιατί «δεν καταλαβαίνουμε πως επιτράπηκε στο Podemos να καυχιέται ότι μπορεί να απαλλοτριωθεί η ιδιωτική ιδιοκτησία», αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πάμπλο Ιγκλέσιας για διατάξεις που προβλέπουν ότι «όλος ο πλούτος της χώρας υποτάσσεται στο γενικό συμφέρον».

«Δεν κάνουμε την έφοδο στον ουρανό», προειδοποίησε ο ακροδεξιός ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, εκτιμώντας ότι το Podemos κατάφερε να επιβάλλει τις  θέσεις του στον κυβερνητικό συνασπισμό και να… απαγορεύσεις τις απολύσεις.

Οι «απαλλοτριώσεις»  και η «απαγόρευση των απολύσεων» ασφαλώς δεν έχουν να κάνουν ούτε με την έφοδο στον ουρανό ούτε με την έφοδο στα Χειμερινά Ανάκτορα, στα οποία μάλλον βρίσκεται μέσα ο Ιγκλέσιας, αλλά πολύ πιο απλά με τον φόβο της δεξιάς μήπως ο Ιγκλέσιας ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα Κοινωνικά Δικαιώματα περάσει την πόρτα των ιδιωτικών νοσοκομείων και επιβάλλει την περίθαλψη κρουσμάτων του κορωνοϊού ή ακόμη χειρότερα οι δεξιοί φοβούνται ότι οι επιχειρηματίες και κυρίως οι μεγάλες, και οι τράπεζες που τους στηρίζουν, ότι θα πρέπει να βάλλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη και όχι μόνο το κράτος και οι εργαζόμενοι.

«Δεν καταλαβαίνουμε την κατάντια της κυβέρνησης της Ισπανίας που κινήθηκε προς τις θέσεις του Podemos και το πως επιτρέπει στο Podemos να καυχιέται ότι η ιδιωτική ιδιοκτησία μπορεί να απαλλοτριωθεί ή ότι εκμεταλλευόμενοι την έκτακτη κατάσταση ανάγκης για τον ιό θα ψηφίσουν εργασιακές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορούμε να στηρίζουν αυτά τα βασιλικά διατάγματα εάν δεν τροποποιηθούν», συνέχισε ο Κασάδο, δίνοντας τελεσίγραφο 15 ημερών στον Σάντσεθ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αλλάξουν θέση.  

Για τον Κασάδο ο Σάντσεθ «ψεύδεται», γιατί στην τελευταία τους συνομιλία είχε αρνηθεί το πλήρες πάγωμα της οικονομίας. «Η κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη, η ενημέρωση που λαμβάνω δεν είναι σίγουρη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL