Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεξιός Κασάδο σε Σάντσεθ: Αχ, αυτό το Podemos, δεν ψηφίζουμε απαγόρευση απολύσεων και απαλλοτριώσεις... ιδιωτικών νοσοκομείων

Αχ, αυτό το Podemos, δεν θα ψηφίσουμε την απαγόρευση των απολύσεων και την απαλλοτρίωση ιδιωτικής ιδιοκτησίας [ιδιωτικών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας], αναφώνησε ο ακροδεξιός ηγέτης της ισπανικής δεξιάς Κασάδο στον Σάντσεθ.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

«Δεν θα ψηφίσουμε τα τελευταία μέτρα για την απαγόρευση των απολύσεων και την παράλυση των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων», προειδοποίησε ο ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο, οργισμένος γιατί «δεν καταλαβαίνουμε πως επιτράπηκε στο Podemos να καυχιέται ότι μπορεί να απαλλοτριωθεί η ιδιωτική ιδιοκτησία», αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πάμπλο Ιγκλέσιας για διατάξεις που προβλέπουν ότι «όλος ο πλούτος της χώρας υποτάσσεται στο γενικό συμφέρον».

«Δεν κάνουμε την έφοδο στον ουρανό», προειδοποίησε ο ακροδεξιός ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, εκτιμώντας ότι το Podemos κατάφερε να επιβάλλει τις  θέσεις του στον κυβερνητικό συνασπισμό και να… απαγορεύσεις τις απολύσεις.

Οι «απαλλοτριώσεις»  και η «απαγόρευση των απολύσεων» ασφαλώς δεν έχουν να κάνουν ούτε με την έφοδο στον ουρανό ούτε με την έφοδο στα Χειμερινά Ανάκτορα, στα οποία μάλλον βρίσκεται μέσα ο Ιγκλέσιας, αλλά πολύ πιο απλά με τον φόβο της δεξιάς μήπως ο Ιγκλέσιας ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα Κοινωνικά Δικαιώματα περάσει την πόρτα των ιδιωτικών νοσοκομείων και επιβάλλει την περίθαλψη κρουσμάτων του κορωνοϊού ή ακόμη χειρότερα οι δεξιοί φοβούνται ότι οι επιχειρηματίες και κυρίως οι μεγάλες, και οι τράπεζες που τους στηρίζουν, ότι θα πρέπει να βάλλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη και όχι μόνο το κράτος και οι εργαζόμενοι.

«Δεν καταλαβαίνουμε την κατάντια της κυβέρνησης της Ισπανίας που κινήθηκε προς τις θέσεις του Podemos και το πως επιτρέπει στο Podemos να καυχιέται ότι η ιδιωτική ιδιοκτησία μπορεί να απαλλοτριωθεί ή ότι εκμεταλλευόμενοι την έκτακτη κατάσταση ανάγκης για τον ιό θα ψηφίσουν εργασιακές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορούμε να στηρίζουν αυτά τα βασιλικά διατάγματα εάν δεν τροποποιηθούν», συνέχισε ο Κασάδο, δίνοντας τελεσίγραφο 15 ημερών στον Σάντσεθ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αλλάξουν θέση.  

Για τον Κασάδο ο Σάντσεθ «ψεύδεται», γιατί στην τελευταία τους συνομιλία είχε αρνηθεί το πλήρες πάγωμα της οικονομίας. «Η κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη, η ενημέρωση που λαμβάνω δεν είναι σίγουρη».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις