Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κόντε: Στήριξη 400 εκατ. για τρόφιμα στους ευάλωτους και 4,3 δισ. για στήριξη κοινωνίας

Τρόφιμα αξίας 400 εκατ. θα προσφέρει διαμέσου των δήμων η ιταλική κυβέρνηση για να στηρίξει τις μεγάλες επισιτιστικές ανάγκες των ευάλωτων, ενώ άλλα 4,3 δισ. θα δαπανηθούν για τη στήριξη της κοινωνίας.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η ιταλική κυβέρνηση θα προσφέρει βοήθημα στα άτομα και στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα για τη σίτισή τους εξαιτίας της πανδημίας.  Ο πρωθυπουργός Κόντε και ο υπουργός Οικονομικών Γκουαλτιέρι ανακοίνωσαν ότι στο νέο προεδρικό διάταγμα θα προβλέπεται η παροχή οικονομικής βοήθεια για την αγορά τροφίμων «για να βοηθήσουμε τα άτομο που δεν έχουν χρήματα να κάνουν τα ψώνια τους».

Η βοήθεια αυτή φαίνεται ότι θα δοθεί με δύο τρόπους, διαμέσου των δήμων, που θα λάβουν στήριξη 4,3 δισ. και των υπηρεσιών κοινωνικών παροχών του κράτους, που θα στηριχθούν με 400 εκατ.

Στο νέο διάταγμα για την αντιμετωπίσει της κρίσης από την πανδημία προβλέπονται τα «Έκτακτα και Επείγοντα Μέτρα για την Αντιμετώπιση της Έκτακτης Κατάστασης Τροφίμων», για οποία θα προβλέπεται η χορήγηση ενός ποσού για την αγορά τροφίμων ή η διανομή τροφίμων από τους δήμους στα άτομα που έχουν ανάγκη.

Ο Κόντε ζήτησε από τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να αυξήσουν το ποσοστό της χρήσης των επιταγών – βοηθημάτων του κράτους προς τους ευάλωτους πολίτες κατά 5% με 10% για το επόμενο διάστημα.

Η διαχείριση της βοήθειας, σε χρήματα ή τρόφιμα, θα γίνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια και τις διαστάσεις των δήμων και των χωριών.

Το Ταμείο Εθνικής Αλληλεγγύη θα εκταμιεύσει άμεσα το 66% των αποθεμάτων του, ή 4,3 δισ., ενώ το Ταμείο Αλληλεγγύης των δήμων θα εκταμιεύσει τα υπόλοιπα 400 εκατ., που θα δαπανηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες σίτισης των ευάλωτων.      

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις