Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Πλημμύρες στη Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλημμύρες στη Βρετανία από την καταιγίδα Ντένις

Πλημμυρισμένες παραμένουν ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, την επομένη του περάσματος της καταιγίδας Ντένις, ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σήμερα στις μεταφορές.

Η κυκλοφορία των τρένων δεν είχε αποκατασταθεί ακόμη σήμερα σε μερικές περιοχές και ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ρόδερχαμ έκλεισε μέχρι και αύριο, Τρίτη, εξαιτίας των πλημμυρών.

Εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες εξακολουθούν να ισχύουν, ιδιαίτερα στη νότια Ουαλία. Πέντε τέτοιοι συναγερμοί χαρακτηρίζονται «σοβαροί» στη δυτική Αγγλία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Σε ορισμένα μέρη της χώρας, έπεσε μέσα σε 48 ώρες όση βροχή πέφτει σε έναν μήνα.

Ρεκόρ σημειώθηκε στην Αγγλία με τον μεγαλύτερο αριθμό προειδοποιήσεων για πλημμύρες που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Πεντακόσιοι ενενήντα τέσσερις τέτοιοι συναγερμοί και προειδοποιήσεις σημειώθηκαν σε μια ζώνη από τη νότια Σκωτία μέχρι την Κορνουάλη (νοτιοδυτική Αγγλία).

Το βρετανικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (MET) κήρυξε χθες, Κυριακή, κόκκινο συναγερμό για τη νότια Ουαλία εξαιτίας βροχοπτώσεων από την καταιγίδα Ντένις -ήταν η πρώτη από τον Δεκέμβριο 2015 που κηρύχθηκε κόκκινος συναγερμός για βροχές.

Αυτό το επίπεδο συναγερμού αφορά «επικίνδυνες μετεωρολογικές συνθήκες» που δημιουργούν «κίνδυνο θανάτου», κίνδυνο να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημιές στις υποδομές.

«Καλούμε τους ανθρώπους να προσέχουν και να φροντίζουν για την ασφάλειά τους», δήλωσε ο Τζέρεμι Παρ, ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των κινδύνων πλημμυρών στους κόλπους του ουαλικού κυβερνητικού οργανισμού που είναι αρμόδιος για τους φυσικούς πόρους.

Εκατοντάδες πτήσεις που είχαν προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο ή που αναχωρούσαν απ' αυτό ματαιώθηκαν, ανακοίνωσαν οι εταιρείες British Airways και EasyJet, όμως η κατάσταση εξομαλύνεται σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL