Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Παραίτηση Ντι Μάιο από επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων

ΑΜΠΕ

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, βασική αιτία της παραίτησης, την οποία αναμένεται να υποβάλει το απόγευμα, είναι η συνεχής συρρίκνωση των ποσοστών των «Πέντε Αστέρων» και οι 14 αποχωρήσεις βουλευτών και γερουσιαστών από την ΚΟ του κόμματος

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων αναμένεται να υποβάλει το απόγευμα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, βασική αιτία της παραίτησης είναι η συνεχής συρρίκνωση των ποσοστών των «πέντε αστέρων» και οι 14 αποχωρήσεις βουλευτών και γερουσιαστών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος. Πολλά στελέχη αμφισβητούν ουσιαστικά τη γραμμή και τη διαχείριση του Ντι Μάιο και τον κατηγορούν για μεγάλη απειρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, με την κίνησή του αυτή ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει και το πολιτικό κόστος της πιθανής πανωλεθρίας των Πέντε Αστέρων στις περιφερειακές εκλογές της Καλαβρίας και της ευρύτερης περιοχής της Μπολόνια, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογραμμίζει, πάντως από την πλευρά του, ότι η κίνηση αυτή του Ντι Μάιο δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία της κυβέρνησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιταλικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «σχεδόν ανύπαρκτες» τις σχέσεις του Ντι Μάιο με τον ιδρυτή των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις