Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Ρώμη: Πάνω από 100 χιλιάδες Σαρδέλες τραγούδησαν το Bella Ciao εναντίον του Σαλβίνι, του ρατσισμού και του φασισμού (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρώμη: Πάνω από 100 χιλιάδες Σαρδέλες τραγούδησαν το Bella Ciao εναντίον του Σαλβίνι, του ρατσισμού και του φασισμού (VIDEO)

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Πάνω από 100 χιλιάδες Σαρδέλες γέμισαν την Πλατεία του Αγίου Ιωάννη της Ρώμης, τον παραδοσιακό χώρο των μεγάλων συγκεντρώσεων της Αριστεράς και των συνδικάτων, ενώ αύριο Κυριακή οι Σαρδέλες θα πραγματοποιήσουν μια πρώτη συνάντηση σε εθνικό επίπεδο για να αποφασίσουν για το μέλλον ενός κινήματος που σήκωσε κεφάλι στο Σαλβίνι, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό γεμίζοντας μέχρι στιγμής 113 πλατείες της Ιταλίας.

"Είμαστε όλοι αντιφασίστες", φώναξε ο Ματία Σαντόρι, ένας από τους τέσσερις ιδρυτές του κινήματος από το ανοικτό φορτηγάκι που αντικαθιστούσε την κλασσική εξέδρα, σηκώνοντας τη σφιγμένη γροθιά του σε μια πλατεία που τραγουδούσε για μια ακόμη φορά το Bella Ciao.  

https://www.youtube.com/embed/oBmxGDN5mgE

«Οι αντάρτες είναι μαζί σας. Φέρατε μια ελπίδα στο παρόν μας», τόνισε η πρόεδρος του Εθνικού Συλλόγου Ανταρτών ANPI Νέσπολο χαιρετίζοντας την ειρηνική, χαρούμενη και ευρηματική Πλατεία που τραγουδούσε το Bella Ciao και τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας.

https://www.youtube.com/embed/eOJqvJeHVpo

Οι Σαρδέλες κατάφεραν να κινητοποιήσουν στη Ρώμη οικογένειες με μικρά παιδιά έως και πάρα πολλούς ηλικιωμένους που αδιαφόρησαν για την προηγούμενη νεροποντή, που οδήγησε τη δήμαρχος της πόλης να κλείσει τα σχολεία την Παρασκευή. Από τη θάλασσα της Πλατείας του Αγίου Ιωάννη δεν έλειψαν ούτε οι Σαρδέλες που πέρασαν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στη Ρώμη. Οι μετανάστες που κατέβηκαν με το δικό τους πανό ζητούσαν την κατάργηση του διατάγματος – νόμου για την ασφάλεια του Σαλβίνι, που η κυβέρνηση του Κόντε, του Κινήματος Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος δεν βρήκε ακόμη το κουράγιο να καταργήσει.

https://www.youtube.com/embed/C62Ix5veBmo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL