Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κωνσταντινούπολη: Συλλήψεις 6 και διάλυση performance 300 γυναικών του «Ο Βιαστής είσαι εσύ» - 390 γυναικοκτονίες το 2019 (VIDEO)

Έξι νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και η αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση τουλάχιστον 300 γυναικών που παρουσίαζαν την performance «Ο βιαστής είσαι εσύ», ενώ από τις αρχές του έτους έχουν δολοφονηθεί 390 γυναίκες.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Έξι νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν την Κυριακή από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, που διέλυσε την ίδια στιγμή και τη συγκέντρωση τουλάχιστον τριακοσίων γυναικών που παρουσίασαν στη συνοικία Καντικόϊ, στο ασιατικό τμήμα της Πόλης, την performance «Ο βιαστής είσαι εσύ» της «Κολεκτίβας - Οι Θέσεις» του Βαλπαραΐσο της Χιλς, που μετατράπηκε στη διεθνή διαμαρτυρία των γυναικών εναντίον της σεξιστικής και κρατικής βίας.

«Ο βιαστής είσαι εσύ, οι δικαστές, οι μπάτσοι, ο Πρόεδρος», λένε οι στοίχοι της ακτιβιστικής performance, κάτι που δεν φαίνεται να άρεσε στην αστυνομία που κατάσχεσε το μεγάφωνο και αμέσως μετά διέλυσε τη συγκέντρωση των γυναικών που προσπάθησα να παρουσιάσουν την performance στην λιγότερο επικίνδυνο για το νόμο και την τάξη πρωτότυπη εκδοχή στα… ισπανικά. Δεκάδες νεαρές γυναίκες σε διάφορα μέρη της συνοικίας συνέχισε τα τραγουδούν και να χορεύουν αδιαφορώντας για το κυνηγητό της αστυνομίας.   

Από τις αρχές του έτους 390 γυναίκες έχουν πέσει ήδη νεκρές στην Τουρκία, σε σχέση με τις 337 γυναίκες που δολοφονήθηκαν ολόκληρο το 2018 και τις 347 του 2017, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια επιχειρηματία βιαστή και σε 18ετή φυκάλιση το συνεργό του για το βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Σπυλέ Τσετ και τη δολοφονίας της από τον 20ο όροφο ξενοδοχείου της Άγκυρας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο