Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Επίθεση Κόρμπιν στον Τζόνσον για το Brexit ενόψει του σημερινού debate
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση Κόρμπιν στον Τζόνσον για το Brexit ενόψει του σημερινού debate

Στιγμιότυπο από την προηγούμενη τηλεμαχία

Επίθεση με αφορμή το Brexit εξαπέλυσε σήμερα o Τζέρεμι Κόρμπιν, σε μια προσπάθεια να ανταπαντήσει στο βασικό μήνυμα της καμπάνιας του Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες πριν την τελευταία τους τηλεοπτική αναμέτρηση, ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμα των Συντηρητικών του Μπ.Τζόνσον προηγείται των Εργατικών, έξι ημέρες πριν τις κάλπες και τρία χρόνια μετά το καθοριστικό δημοψήφισμα για το Brexit.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos MORI φαίνεται οι Εργατικοί μειώνουν τη διαφορά αν και το κόμμα του Τζόνσον διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, παραμένοντας σε τροχιά να νίκης.

Το Brexit παραμένει το μεγαλύτερο ζήτημα για τους ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ο Μπ.Τζόνσον, που επαναδιαπραγματεύθηκε μια νέα συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ τον Οκτώβριο, έχει υποσχεθεί «να πραγματοποιήσει το Brexit», ένα σλόγκαν που επαναλαμβάνει συνεχώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους υποστηρικτές των Εργατικών που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Εάν κερδίσει ο Τζόνσον, η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα επιδιώξει να θέσει σε ισχύ μια εμπορική συμφωνία με το μπλοκ έως τα τέλη του 2020, τονίζει ο ίδιος.

Ο Τζ.Κόρμπιν εξαπέλυσε σήμερα επίθεση για το θέμα αυτό σήμερα, χαρακτηρίζοντας τις υποσχέσεις του Τζόνσον «απάτη». «Η συμφωνία του Τζόνσον για το Brexit είναι απλά το ξεκίνημα επίπονων διαπραγματεύσεων και αθετημένων υποσχέσεων».

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης κυβερνητικό έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, καταδεικνύει πως η συμφωνία διαζυγίου θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες στα σύνορα και σε τελωνειακούς ελέγχους μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπυργού, ότι δε θα δημιουργήσει εμπόδια ανάμεσα στη βρετανική επαρχία και τη βρετανική νήσο.

«Επιζήμια συμφωνία»

Η εμπιστευτική έκθεση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι ο αντίκτυπος της συμφωνίας θα είναι αύξηση των τιμών και ότι το 98% των εξαγωγέων της Βόρειας Ιρλανδίας θα αναγκαστούν να επωμιστούν πρόσθετο κόστος.

«Θα υπάρξουν και άλλες μυστικές εκθέσεις σαν αυτή σε κάθε υπουργείο που θα αποκαλύπτουν τον καταστροφικό αντίκτυπο της επιζήμιας συμφωνίας του Τζόνσον», δήλωσε ο επικεφαλής των Εργατικών.

Ο Τζόνσον απαντώντας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε το έγγραφο «ανοησίες» και χλεύασε τις δηλώσιες Κόρμπιν ότι μια κυβέρνηση των Εργατικών θα καταλήξει σε άλλη συμφωνία εξόδου με την ΕΕ, η οποία θα περιλαμβάνει την τελωνειακή ένωση. Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του επικεφαλής των Εργατικών στη συνέχεια πραγματοποιηθεί δεύτερο δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία που θα πετύχει, με τον ίδιο να υπόσχεται εκ μέρους του ουδετερότητα.

«Μήπως στείλαμε ομάδες αναζήτησης για να ανακαλύψουν τη θέση του Τζέρεμι Κόρμπιν για την ΕΕ;», είπε ο Μπ.Τζόνσον απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του.

Οι δύο ηγέτες θα βρεθούν αργότερα σήμερα το βράδυ (22:30 ώρα Ελλάδας) θα λάβουν μέρος στο τελευταίο τηλεοπτικό debate των πολιτικών αρχηγών  πριν τις εκλογές την επόμενη προσεχή Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL