Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Έρευνα χωρίς πολιτική παρέμβαση, ζητεί η ΕΕ για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρευνα χωρίς πολιτική παρέμβαση, ζητεί η ΕΕ για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου

Η έρευνα για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πρέπει να διεξαχθεί «χωρίς πολιτική παρέμβαση», προειδοποίησε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τον σεβασμό του κράτους δικαίου, για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, Βέρα Γιούροβα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Μάλτας.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μάλτα και επέμεινε ότι η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί, «χωρίς πολιτική παρέμβαση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφροικά με τις χθεσινές συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ κατηγορείται από την οικογένεια της δημοσιογράφου ότι παρενέβη για να προστατεύσει τον διευθυντή του γραφείου του σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταγγελία στην υπόθεση.

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στη Μάλτα λόγω των «ερωτημάτων για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και για τις σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς στο πιο υψηλό επίπεδο».

Η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που ερευνούσε τη διαφθορά στη Μάλτα, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο «παγιδευμένο» αυτοκίνητό της στις 16 Οκτωβρίου 2017.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL