Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Κομισιόν: Απαράδεκτη η βία που χρησιμοποιείται από τις αρχές στο Χονγκ Κονγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κομισιόν: Απαράδεκτη η βία που χρησιμοποιείται από τις αρχές στο Χονγκ Κονγκ

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη βία που χρησιμοποιείται στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνοντας έκκληση στις αρχές να χρησιμοποιούν μέτρα που «αναλογούν, αυστηρά, στην περίσταση».

«Έντονη ανησυχία μας προκάλεσε η πληροφορία ότι τα μέλη παροχής βοήθειας και το ιατρικό προσωπικό συνελήφθησαν από τις αρχές ενώ βοηούσαν τους τραυματίες», δήωλσε η εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσων της Κομισιόν, Μάγια Κοτσιγιάτσιτς.

«Κάθε μορφή βίας είναι φυσικά απαράδεκτη και οι όποιες ενέργειες από τις αρχές επιβολής του νόμου θα πρέπει να παραμείνουν αυστηρά ανάλογες με την περίσταση. Οι θεμελιώδεις ελευθερίες, περιλαμβανομένων κυρίως των δικαιωμάτων της ειρηνικής συνάθροισης και της έκφρασης πρέπει να γίνονται σεβαστές», πρόσθεσε η ίδια.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ζήτησε να γίνει προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην πρώην βρετανική αποικία εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες πέρασαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μία πολύ πιο ακραία και βίαιη φάση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL