Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Τελεσίγραφο Τζόνσον για το Brexit: Είτε συμφωνία είτε εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τελεσίγραφο Τζόνσον για το Brexit: Είτε συμφωνία είτε εκλογές

Να αποσύρει από το βρετανικό Κοινοβούλιο τη συμφωνία για το Brexit και να ζητήσει διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, απείλησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον σε περίπτωσση που οι βουλευτές απορρίψουν το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του κειμένου.

Σημειώνεται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσε δύσκολη την επικύρωσή του Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου.

«Εάν το κοινοβούλιο αρνηθεί να επιτρέψει στο Brexit να συμβεί και αποφασίσει να μεταθέσει τα πάντα για τον Ιανουάριο ή αργότερα, το κείμενο θα αποσυρθεί και εμείς θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο.

«Δεν θα επιτρέψω, σε καμία περίπτωση, περισσότερους μήνες της ίδιας κατάστασης», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο Μπ.Τζόνσον δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «οι Ευρωπαίοι φίλοι μας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι: η συμφωνία στο τραπέζι είναι αυτή που περιλαμβάνεται σε αυτό το νομοσχέδιο και η απόφαση για αυτό το σώμα είναι εάν θα επικυρώσουν αυτή τη συμφωνία ή θα κάνουν κύκλους σε μια μάταιη προσπάθεια να φτιάξουν καινούργια».

Καταψηφίζουν οι Εργατικοί

Ο Τζέρεμι Κόρμπίν από την πλευρά του δήλωσε ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit, ούτε και το χρονοδιάγραμμα έγκρισης της σχετικής νομοθεσίας στο κοινοβούλιο.

«Η προσωπική μου άποψη είναι θα θα πρέπει να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο απόψε», δήλωσε ο επικεφαλής των Εργατικών κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Η εισήγησή μου θα είναι να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο», επέμεινε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα εγκρίνει ούτε το χρονοδιάγραμμα.

Επιπλέον, πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημείωναν ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν την πρόταση για πρόωρες εκλογές μόνο εάν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθεί αναβολή στο Brexit και φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL