Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Ντ.Τουσκ: Έτοιμες οι βάσεις της συμφωνίας για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ.Τουσκ: Έτοιμες οι βάσεις της συμφωνίας για το Brexit

«Οι βάσεις για συμφωνία στο Brexit είναι έτοιμες και μπορεί να διαμορφωθούν μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θεωρητικά αύριο θα μπορούσαμε να επικυρώσουμε τη συμφωνία με τη Βρετανία».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε σύμφωνα με το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24 πως «θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι ελπίζει πως μια συμφωνία για το Brexit έχει οριστικοποιηθεί και πως αυτή μπορεί να υπογραφεί αύριο.

Στη συνέχεια, ευρωπαϊκές πηγές σημείωσαν ότι μία προσωρινή τεχνική συμφωνία για το Brexit είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη και αναμένει μια «συνολική υποστήριξη» από τη βρετανική κυβέρνηση .

«Οι ισότιμοι όροι και το θέμα των τελωνειακών ελέγχων έχουν συμφωνηθεί. Συναίνεση από τη συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας κάθε τέσσερα χρόνια», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Επιπλέον, διπλωμάτης της ΕΕ σημείωσε ότι κάποιες συνομιλίες εκκρεμούν για το καθεστώς του ΦΠΑ. «Μια συνολική υποστήριξη από τη βρετανική κυβέρνηση είναι απαραίτητη για να ξεκινήσουν όλα».

Μπ.Τζόνσον: Πιθανή, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για το Brexit

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε σήμερα σε κορυφαίους υπουργούς του ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης νέας συμφωνίας για το Brexit ωστόσο αυτή δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, υπάρχουν ακόμη θέματα που εκκρεμούν και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα προηγούμενη ανακοίνωση της Κομισιόν υπήρχαν «σημαντικά προς επίλυσιν θέματα», ωστόσο αυτά μοιάζει να ξεπερνιόνται.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το βορειοϊρλανδικό DUP εξέφρασε επιφυλάξεις σε σχέση με το σχέδιο του Brexit.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL