Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Μπ.Τζόνσον: Θα εργαστούμε σκληρά για μια συμφωνία για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπ.Τζόνσον: Θα εργαστούμε σκληρά για μια συμφωνία για το Brexit

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι θα συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit πριν από τη σύνοδο κορυφής, αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς για τα σχόλια που αποδίδονται στον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ότι πρέπει έως το τέλος της σημερινής ημέρας να συμφωνηθεί ένα νομικό κείμενο, ο βρετανός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Μπ.Τζόνσον γνωρίζει τους χρονικούς περιορισμούς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία, ο Μπ.Τζόνσον αναμένει ότι το Κοινοβούλιο θα εργαστεί όλο το 24ωρο προκειμένου να περάσει η απαραίτητη νομοθεσία για την αποχώρηση της Βρετανίας πριν από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Ά.Μέρκελ: Μετά την ενημέρωση από τον Μ.Μπαρνιέ οι εξελίξεις

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ θα ενημερώσει σήμερα το απόγευμα τους ηγέτες των 27 χωρών - μελών για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες.

«Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, θα μας ενημερώσει για τις εκτιμήσεις του αργότερα σήμερα και μετά θα δούμε τι σημαίνει αυτό για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια και πρόσθεσε ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να έχουμε περαιτέρω συζητήσεις. Αλλά δεν θέλω να κάνω εικασίες».

Διπλωματικές πηγές επεσήμαναν νωρίτερα ότι οι τελευταίες προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit δεν αρκούν για τη σύναψη συμφωνίας και ότι χρειάζεται νομικό κείμενο ως το τέλος της ημέρας σήμερα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL