Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Δ.Αβραμόπουλος: Η ΕΕ πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεταναστευτική κρίση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Αβραμόπουλος: Η ΕΕ πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεταναστευτική κρίση

Η Ευρώπη πρέπει να είναι «στην πρώτη γραμμή» προκειμένου να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση και στο πλευρό χωρών όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κύπρος, υπογράμμισε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή μαζί με χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κύπρος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ.Αβραμόπουλος, που συμμετέχει στη μινι-σύνοδο κορυφής η οποία αναμένεται να επεξεργαστεί έναν μηχανισμό αυτόματης κατανομής των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα.

Ο ίδιος ο οποίος βρίσκεται στη Μάλτα μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας και της Φινλανδίας πρόσθεσε ότι «σήμερα θα επικεντρωθούμε στην κατάσταση στην κεντρική Μεσόγειο», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να αρνηθούμε ότι υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις και σε άλλα τμήματα της Μεσογείου».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκτίμησε δε, ότι έχει έρθει η ώρα προκειμένου η ΕΕ «να λάβει πολιτικές αποφάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία πολιτική οδός εξ ονόματος όλων των κρατών - μελών».

Ευρωπαίοι αιρετοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι φοβούνται πως μια απόφαση για την κατανομή των μεταναστών, η οποία θα αφορά μόνο τους μετανάστες που διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο, θα θεωρηθεί άδικη από τις χώρες άφιξης που βρίσκονται σε άλλες διαδρομές, στη δυτική Μεσόγειο (Ισπανία) και στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα).

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL