Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ευρωκοινοβούλιο: Στις 3 Οκτωβρίου η ακρόαση του Μ.Σχοινά στις αρμόδιες επιτροπές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωκοινοβούλιο: Στις 3 Οκτωβρίου η ακρόαση του Μ.Σχοινά στις αρμόδιες επιτροπές

Το πρόγραμμα των ακροάσεων των προτεινόμενων αντιπροέδρων της Επιτροπής και των επιτρόπων, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης των προέδρων των πολιτικών ομάδων και του προέδρου της Ευρωβουλής.

Οι ακροάσεις θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Οκτωβρίου. Ο Έλληνας εκπρόσωπος, προτεινόμενος για τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», Μαργαρίτης Σχοινάς προγραμματίστηκε να βρεθεί ενώπιον τριών επιτροπών (Πολιτικών ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών υποθέσεων, Πολιτισμού & Απασχόλησης) στις 3 Οκτωβρίου από τις 19.30 μέχρι τις 22.30.

Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων, η διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων με τους τρεις εκτελεστικούς αντιπροέδρους.\

Τις ακροάσεις θα ακολουθήσουν, επίσης, συνεδριάσεις στις οποίες ο επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των ομάδων (συντονιστών) στις διάφορες επιτροπές θα αξιολογήσουν την απόδοση των προτεινόμενων επιτρόπων.

Στις 15 Οκτωβρίου, από κοινού οι επικεφαλής των επιτροπών θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα όλων των ακροάσεων και θα διαβιβάσουν τα συμπεράσματά τους στη διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων. Οι πρόεδροι θα προχωρήσουν στην τελική αξιολόγηση και θα αποφασίσουν εάν θα ολοκληρώσουν τις ακροάσεις κατά τη συνεδρίασή τους στις 17 Οκτωβρίου.

Το σώμα της Επιτροπής συνολικά θα πρέπει να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων στην Ολομέλεια, με ονομαστική ψήφο. Η ψηφοφορία αυτή πρόκειται να διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL