Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Γέφυρες» Podemos στον Σάντσεθ για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία

«Μας κάνατε μια πρόταση και κάναμε μια αντιπρόταση. Προτείνω με βάση αυτές τις δύο προτάσεις να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο Π.Ιγκλέσιας απευθυνόμενος στον Π.Σάντσεθ

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να αποφευχθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών.

«Σας τείνω και πάλι το χέρι», τόνισε ο επικεφαλής του Podemos, Π.Ιγκλέσιας κατά η διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος στον Π.Σάντσεζ.

«Μας κάνατε μια πρόταση και κάναμε μια αντιπρόταση. Προτείνω με βάση αυτές τις δύο προτάσεις να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και υπογράμμισε ότι «οι πολίτες θα κερδίσουν από μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης», ακόμη κι αν κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφαλίσει αυτό ακριβώς που θέλει.

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Σάντσεθ, απάντησε πως το κόμμα του θέλει μια συμφωνία. «Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε νέες εκλογές. Αυτό που θέλουμε είναι η Ισπανία να έχει ισχυρή κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα δύο κόμματα δήλωσαν χθες πως οι συνομιλίες, κατά τις οποίες οι Podemos ζήτησαν κυβερνητικά χαρτοφυλάκια ως αντάλλαγμα για την υποστήριξή τους, προσέκρουσαν σε αδιέξοδο. Αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης έως τις 23 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι Σοσιαλιστές θέλουν την κοινοβουλευτική υποστήριξη του Podemos αλλά χωρίς να συμμετάσχουν στο υπουργικό συμβούλιο, κάτι που οι Podemos απορρίπτουν.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις