Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και από τη Γερουσία

ΑΜΠΕ

Ψήφο εμπιστοσύνης για την νέα κυβέρνηση Κόντε, έδωσαν 169 Ιταλοί γερουσιαστές, 133 ψήφισαν κατά και 5 απείχαν, σε σύνολο των 321 εδρών

Το τελικό «πράσινο» φως στη νέα κυβέρνηση με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έδωσε η ιταλική Γερουσία, έπειτα από έντονη συζήτηση κατά την οποία η ακροδεξιά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι πρόδωσε τους ψηφοφόρους, αποφεύγοντας την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ψήφο εμπιστοσύνης για την νέα κυβέρνηση Κόντε, έδωσαν 169 Ιταλοί γερουσιαστές, 133 ψήφισαν κατά και 5 απείχαν, σε σύνολο των 321 εδρών.

Χθες η νέα κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών με ευρεία πλειοψηφία (343 ψήφους υπέρ έναντι 263 κατά).

Ο Τζ.Κόντε θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης που σχηματίστηκε έπειτα από τη συνεργασία του Κινήματος 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Πρωθυπουργέ Κόντε, δεν σας ζηλεύω», δήλωσε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας πρόωρες εκλογές.

«Αποκτήσατε τη θέση σας μέσω προδοσίας. Δεν θα μπορούσα να κάτσω στη θέση σας ούτε καν για 15 λεπτά. Δεν έχω εξουσία, αλλά έχω την αξιοπρέπειά μου και τη στοργή του ιταλικού λαού», είπε ο ακροδεξιός πρώην αντιπρόεδρος της πρώτης κυβέρνησης Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι ο Μ.Σαλβίνι, επιχειρώντας να προκαλέσει «μονόπλευρα και αυθαίρετα» πρόωρες εκλογές, έδρασε μια «αλαζονεία και με μικρή γνώση του συνταγματικού δικαίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις