Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διάσωση 34 μεταναστών στη Μεσόγειο

Πλέον, το Ocean Viking μεταφέρει 84 μετανάστες καθώς την Κυριακή 50 μετανάστες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι και μία έγκυος, διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο

Στη διάσωση 34 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο στη Μεσόγειο προχώρησε το πλοίο Ocean Viking σύμφωνα με τις ΜΚΟ «SOS Μεσόγειος» και «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (MSF).

Η «SOS Μεσόγειος» επεσήμανε στο twitter ότι οι μετανάστες διασώθηκαν «αφού η κατάσταση στο 14 μ. σκάφος τους έγινε επείγουσα». Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι μία έγκυος και ένα βρέφος ενός έτους.

Πλέον, το Ocean Viking μεταφέρει περισσότερους από 80 μετανάστες καθώς την Κυριακή 50 μετανάστες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι και μία έγκυος, διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο.

Το εν λόγω πλοίο αναζητά ασφαλές λιμάνι, ωστόσο Μάλτα και Ιταλία έχουν απαγορεύσει την είσοδο στα χωρικά τους ύδατα.

Την ίδια ώρα, άλλο πλοίο, το Alan Kurdi της γερμανικής ΜΚΟ «Sea - Eye», επίσης αναζητεί λιμάνι για να αποβιβάσει τους πέντε μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτό.

Η Μάλτα δέχθηκε χθες κάποιους από τους 13 μετανάστες του Alan Kurdi.

Νωρίτερα η «Sea-Eye» είχε απευθύνει δημόσια έκκληση προς τις αρχές της Μάλτας για βοήθεια, τονίζοντας ότι ένας 17χρονος Τυνήσιος που βρίσκεται στο πλοίο προσπάθησε δύο φορές να πηδήξει στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επιτελικό ξέπλυμα

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις δουλίτσες της και όταν εξυπηρετεί τους κολλητούς της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο