Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ένας από τους 9 αντιπροέδρους της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας από τους 9 αντιπροέδρους της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Για τη θέση ενός από τους εννιά αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέλεξε η πρόεδρος, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τον Έλληνα επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ειδικότερα η Φον Ντερ Λάιεν εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Μαρ. Σχοινάς θα έχει ένα συντονιστικό ρόλο στην Επιτροπή σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μετανάστευσης. Όπως είπε θα είναι υπεύθυνος τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της εξειδικευμένης μετανάστευσης για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες, όσο και την προστασία των συνόρων. Η "επιτυχής" διαχείριση της μετανάστευσης, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, συνδέεται με την ανάπτυξη μιας "αλυσίδας δράσεων", ενώ ξεκαθάρισε ότι ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει προστασία σε όσους πρόσφυγες τη χρειάζονται, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει τις "επιστροφές" των παράτυπων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που προτάθηκα για αντιπρόεδρος της Προστασίας του Τρόπου Ζωής μας που θα καλύπτει την μετανάστευση, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση. Είμαι έτοιμος να εργαστώ και ανυπομονώ για την συζήτηση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές προτεραιότητες μας σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στον λογαριασμό του στο Twitter.

https://twitter.com/MargSchinas/status/1171367776084275200?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL