Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Σκάνδαλο διαφθοράς στην Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη με την κατηγορία της εκβίασης ειδική εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο διαφθοράς στην Βόρεια Μακεδονία: Συνελήφθη με την κατηγορία της εκβίασης ειδική εισαγγελέας

Η Κάτιτσα Γιάνεβα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, αφού τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν την φερόμενη ανάμιξή της στον εκβιασμό του επιχειρηματία Όρτσε Κάμτσεφ. Η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή της.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλοι δύο ύποπτοι που φέρονται ότι απέσπασαν συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τον Κάμτσεφ. Ο ένας είναι ο Μπόγιαν Γιοβανόφσκι, πρώην πρωταγωνιστής ριάλιτι ο οποίος απέκτησε δεσμούς με κορυφαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της Γιάνεβα και του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, αναρτώντας σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του που τον έδειχναν μαζί τους.

Η ειδική εισαγγελία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος ιδρύθηκε με βάση μια συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, το 2015, με την οποία τερματίστηκε τότε η πολιτική κρίση στη χώρα.

Ο εισαγγελέας Λιούμπομιρ Γιοβέσκι είπε ότι τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Γιάνεβα διέπραξε "εγκληματική ενέργεια" καθώς καταχράστηκε την εξουσία της. "Η εισαγγελία αποφάσισε να διευρύνει την έρευνα εναντίον της εισαγγελέως (Γιάνεβα) η οποία συνελήφθη και θα ζητήσουμε από το αρμόδιο δικαστήριο να εγκρίνει την κράτησή της", είπε ο Γιοβέσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια.

Νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι της Γιάνεβα στη συνοικία Κόζλε, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Makfax.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL