Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ενοχλημένη η πρωθυπουργός της Δανίας μετά την ακύρωση της επίσκεψης Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενοχλημένη η πρωθυπουργός της Δανίας μετά την ακύρωση της επίσκεψης Τραμπ

Ενοχλημένη δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέριξεν, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στον απόχη της απόρριψης για αγορά της Γροιλανδίας. Ωστόσο, η ίδια, εν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι «δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις Κοπεγχάγης-Ουάσιγκτον».

«Είμαι προφανώς ενοχλημένη και έχω εκπλαγεί από την ακύρωση της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου» δήλωσε η Μ.Φρεντέριξεν, υπογραμμίζοντας ότι η πρόσκληση προς τον Ντ,Τραμπ ισχύει.

Οι σχέσεις «Δανίας- ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε κρίση» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η Γροιλανδία δεν διατίθεται προς πώληση.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Δανία, για τις 2-3 Σεπτεμβρίου, ακυρώνεται.

«Η Δανία είναι μια πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού Μέτε Φρέντεριξεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντησή μας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δύο εβδομάδες για μια άλλη φορά», ανέφερε ο Ντ.Τραμπ στο twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1163961882945970176?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει επανειλημμένα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, για την αγορά της Γροιλανδίας από τη Δανία, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL