Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Παραίτηση του Τζουζέπε Κόντε

ΑΜΠΕ

Παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας με επίθεση στον Μ.Σαλβινι

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γερουσία τονίζοντας ότι «o Σαλβίνι έδειξε ότι επιδιώκει το προσωπικό του συμφέρον».

«Όταν μια πολιτική δύναμη επιδιώκει μόνο το εκλογικό συμφέρον, θέτει σε κίνδυνο το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το euronews, και υπογράμμισε ότι «οι επιλογές του Σαλβίνι αποκαλύπτουν έλλειψη θεσμικής ευαισθησίας και σοβαρή έλλειψη θεσμικής κουλτούρας».

«Ήταν ανεύθυνος και εργάστηκε μόνο για τα συμφέροντά του και αυτά του κόμματός του» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζ.Κόντε.

Παράλληλα, ο πρώην πλέον Ιταλός πρωθυπουργός, χαρακτήρισε αντιφατική τη συμπεριφορά του Μ.Σαλβίνι να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και την ίδια ώρα να μην αποσύρει τους υπουργούς του, από αυτή.

«Όποιος έχει θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται θρησκευτικά σύμβολα, υπονομεύοντας την αρχή του κοσμικού κράτους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μ.Σαλβίνι, ότι «θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα», αναφερόμενος χαρακτηριστικά στον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων κατηγορεί για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Μ.Σαλβίνι

Ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά επικαλούμενος «την προστασία της Παρθένου Μαρίας» δήλωσε σήμερα ότι θα «ξαναέκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα» και επέκρινε το Κ5Α για την κατάρρευση της κυβερνησης στην Ιταλία.

«Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα "όχι" και μπλοκάρουν τα πάντα», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορώντας τους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς ότι «φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει ζωντανή την κυβέρνηση συνασπισμού προκειμένου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020.

«Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στη Γερουσία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις