Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ιταλία: Παραίτηση του Τζουζέπε Κόντε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Παραίτηση του Τζουζέπε Κόντε

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γερουσία τονίζοντας ότι «o Σαλβίνι έδειξε ότι επιδιώκει το προσωπικό του συμφέρον».

«Όταν μια πολιτική δύναμη επιδιώκει μόνο το εκλογικό συμφέρον, θέτει σε κίνδυνο το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το euronews, και υπογράμμισε ότι «οι επιλογές του Σαλβίνι αποκαλύπτουν έλλειψη θεσμικής ευαισθησίας και σοβαρή έλλειψη θεσμικής κουλτούρας».

«Ήταν ανεύθυνος και εργάστηκε μόνο για τα συμφέροντά του και αυτά του κόμματός του» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Τζ.Κόντε.

Παράλληλα, ο πρώην πλέον Ιταλός πρωθυπουργός, χαρακτήρισε αντιφατική τη συμπεριφορά του Μ.Σαλβίνι να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και την ίδια ώρα να μην αποσύρει τους υπουργούς του, από αυτή.

«Όποιος έχει θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται θρησκευτικά σύμβολα, υπονομεύοντας την αρχή του κοσμικού κράτους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μ.Σαλβίνι, ότι «θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα», αναφερόμενος χαρακτηριστικά στον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων κατηγορεί για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Μ.Σαλβίνι

Ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά επικαλούμενος «την προστασία της Παρθένου Μαρίας» δήλωσε σήμερα ότι θα «ξαναέκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα» και επέκρινε το Κ5Α για την κατάρρευση της κυβερνησης στην Ιταλία.

«Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα "όχι" και μπλοκάρουν τα πάντα», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορώντας τους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς ότι «φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει ζωντανή την κυβέρνηση συνασπισμού προκειμένου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020.

«Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στη Γερουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL