Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Μήνυμα Τζόνσον σε Μακρόν και Μέρκελ για Brexit - Έκτακτη σύγκληση του βρετανικού κοινοβουλίου ζητά ο Κόρμπιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα Τζόνσον σε Μακρόν και Μέρκελ για Brexit - Έκτακτη σύγκληση του βρετανικού κοινοβουλίου ζητά ο Κόρμπιν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα μεταφέρει το μήνυμά του για το Brexit στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ κατά τις συναντήσεις τους που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η εκπρόσωπός του σήμερα.

Εξάλλου η εκπρόσωπος του Τζόνσον υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν επίσημες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ μέχρι να καταργηθεί το σχέδιο για την αποφυγή σκληρών συνόρων στα σύνορα με την Ιρλανδία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι στηρίζει την έκτακτη σύγκληση του βρετανικού κοινοβουλίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση με το Brexit.

«Στηρίζουμε την έκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου προκειμένου να εμποδίσουμε τον πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει κάποιον ελιγμό για να μας οδηγήσει στις 31 Οκτωβρίου εκτός (ΕΕ) χωρίς να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση στο κοινοβούλιο», τόνισε ο Κόρμπιν σε ομιλία του από το Κόρμπι στην κεντρική Αγγλία.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές που επιθυμούν «σοβαρά» να εμποδίσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι οι Εργατικοί μπορούν να σχηματίσουν μια περιορισμένης διάρκειας κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η μη συντεταγμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να σταματήσουμε ένα καταστροφικό Brexit χωρίς συμφωνία, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει εντολή», εξήγησε ο Κόρμπιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL