Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Τζ.Μπόλτον: Εμπορική συμφωνία για τη στήριξη Βρετανίας μετά το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζ.Μπόλτον: Εμπορική συμφωνία για τη στήριξη Βρετανίας μετά το Brexit

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί μια επιτυχημένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η Ουάσινγκτον θα υποστηρίξει με μια αμερικανοβρετανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, υπογράμμισε σήμερα μιλώντας σε βρετανούς αξιωματούχους ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την ΕΕ, διεθνείς αναλυτές αναμένουν ότι το Λονδίνο θα αναπτύξει περισσότερο τις σχέσεις ου με τις ΗΠΑ.

Ο Τζ.Μπόλτον, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για συνομιλίες με βρετανούς αξιωματούχους, επιδιώκει μια βελτιωμένη σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μετά τις τεταμένες σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ Ντ.Τραμπ και Τ.Μέι.

Το κεντρικό μήνυμα που κομίζει ο Μπόλτον είναι πως οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην απόσβεση του πλήγματος, που θα υποστεί η Βρετανία εξαιτίας της εξόδου από την ΕΕ, με μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, η διαπραγμάτευση της οποίας γίνεται ανάμεσα στον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και τη βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας.

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ, περιγράφοντας το μήνυμα του Μπόλτον προς τους βρετανούς αξιωματούχους, είπε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «θέλει να δει μια επιτυχημένη βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL