Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Τη Δευτέρα αποφασίζει η Γερουσία για το πότε θα συζητηθεί η πρόταση μομφής

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζ.Κόντε-ΑΜΠΕ

Ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, επιδιώκει να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές

Τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθούν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στην ιταλική Γερουσία προκειμένου να ορίσουν ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της άνω Βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου.

Η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, η μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δεν ανήκει κάποιο κόμμα από τα δύο, αλλά σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόσκειται στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, επιδιώκει να οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές και να γίνει νέος πρωθυπουργός.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του σημείωσε πως οποιαδήποτε προσπάθεια για την εγκαθίδρυση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού θα ήταν «απαράδεκτη» και επανέλαβε την ανάγκη διεξαγωγής νέων εκλογών το «ταχύτερο δυνατό».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση ότι ο συνασπισμός της Λέγκας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατέρρευσε, ο Μ.Σαλβίνι προειδοποίησε να μην γίνουν οποιοιδήποτε ελιγμοί που θα εμπόδιζαν μια επιστροφή στις κάλπες.

«Ελπίζω ότι κανένας δεν σκέπτεται να ξεγελάσει τους Ιταλούς, να κερδίσει χρόνο και να εφεύρει μια κυβέρνηση που θα είναι δημοκρατικά απαράδεκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ανησυχεί γιατί άκουσε «παρόμοιες προσεγγίσεις» για το θέμα από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις