Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Ισπανία: Συνεχίζει τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης ο Π.Σάντσεθ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία: Συνεχίζει τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης ο Π.Σάντσεθ

Να εργαστεί έως την καταληκτική ημερομηνία του Σεπτεμβρίου ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση και η χώρα να αποφύγει το ενδεχόμενο νέων εκλογών, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

«Δεν έχω χάσει την ελπίδα, δεν σηκώνω τα χέρια ψηλά» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος απέτυχε δύο φορές τον περασμένο μήνα να πείσει το ισπανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη θέση του.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν τις εκλογές του Απριλίου στην Ισπανία, όμως δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι θα κέρδιζαν με μεγαλύτερο ποσοστό σε πιθανές νέες εκλογές.

«Θα συνεχίζω να δουλεύω σε αυτό μέχρι την τελευταία ημέρα» -23 Σεπτεμβρίου- υπογράμμισε ο Π.Σάντσεθ, έπειτα από συνάντηση με τον βασιλιά Φελίπε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης με τους Podemos, ο Πέδρο Σάντσεθ επιχειρεί τώρα να συγκεντρώσει τη πολιτική στήριξη για τη διεξαγωγή τρίτης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο ώστε να επικυρώσει το πόστο του ή να προτείνει άλλο υποψήφιο.

Σε περίπτωση αποτυχίας, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τη 10η Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL