Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοιχτές οι Βρυξέλλες σε συνομιλίες για το Brexit αλλά «η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή»

«Η Κομισιόν παραμένει πράγματι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να πραγματοποιήσει συνομιλίες και να αποσαφηνίσει τη θέση του με περισσότερες λεπτομέρειες», σημείωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πρόθυμη να συζητήσει για το Brexit δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της εκπροσώπου της, προσθέτοτνας ότι η Κομισιόν ελπίζει να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αν και «είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Η Κομισιόν παραμένει πράγματι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να πραγματοποιήσει συνομιλίες και να αποσαφηνίσει τη θέση του με περισσότερες λεπτομέρειες, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης», δήλωσε η εκπρόσωπος σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Λονδίνο είναι «έτοιμο και πρόθυμο» να συνάψει μια συμφωνία για την αποχώρηση από την ΕΕ εάν οι Βρυξέλλες διαπραγματευθούν εκ νέου μια συμφωνία, αρνούμενος ότι ένα άτακτο Brexit είναι το κεντρικό σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον.

«Ένα σενάριο χωρίς συμφωνία δεν είναι η επιλογή που προτιμούμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η συμφωνία που συνήφθη είναι «η καλύτερη δυνατή» και δεν μπορεί να αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

«Η προετοιμασία μας για μια μη συμφωνία προστατεύει τους "27" και τα συμφέροντά τους στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε η ίδια.

Δείτε όλα τα σχόλια