Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Π.Ρήγας: Σύνηθες φαινόμενο σε προεκλογικές περιόδους η Τουρκία να αυξάνει την ένταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Ρήγας: Σύνηθες φαινόμενο σε προεκλογικές περιόδους η Τουρκία να αυξάνει την ένταση

«Είναι σύνηθες φαινόμενο σε προεκλογικές περιόδους οι Τούρκοι να αυξάνουν την ένταση, είτε με ρητορικό τρόπο είτε με ενέργειες», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη του στον Alpha και με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τις ΗΠΑ πρόσθεσε ότι «όσο πληθαίνουν οι παραβιάσεις, σε συνδυασμό με τη μειωμένη εμπειρία των Τούρκων πιλότων, προφανώς αυξάνεται και ο κίνδυνος ατυχήματος. Ο κ. Αποστολάκης δεν είπε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτά τα οποία λέμε και ο πρωθυπουργός και εγώ και το σύνολο της κυβέρνησης».

Ο Π.Ρήγας επανέλαβε ότι «οι γείτονές μας δεν έχουνε κανένα λόγο, κανένα δικαίωμα και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υπερβαίνουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Η θέση ολόκληρης της κυβέρνησης είναι κατηγορηματική και συντεταγμένη: Τίποτα δεν παραχωρείται, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το πώς και με ποια τακτική το επιτυγχάνουμε αυτό αποτελεί συνειδητή μας επιλογή, που δεν είναι άλλη από τη νηφαλιότητα, με απόλυτη επάρκεια και αποτελεσματικότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «ο κ. Πέτρος Κόκκαλης αποφάσισε να συνταχθεί μαζί μας στις Ευρωεκλογές, σε ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό, ζητώντας την ψήφο του ελληνικού λαού, κάτι που δεν συνηθίζει η διαπλοκή».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί διαπλοκής, ο αναπληρωτής υπουργός παρατήρησε, ότι «θα ήταν αστείο αν δεν ήταν εξοργιστικό να κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή" και κάλεσε τη ΝΔ " να μας απαντήσουν λοιπόν, ποιος έχει τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες που καθυβρίζουν μέρα και νύχτα την κυβέρνηση και διακινούν fake news, ποιος πληρώνει τα ενοίκια των κομματικών γραφείων της ΝΔ στον Πειραιά, με ποιον είναι κουμπάρα η αδερφή του προέδρου της ΝΔ. Η όλη υπόθεση είναι το ανέκδοτο των ημερών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL