Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Π.Ρήγας: Κανένα πεδίο αλληλοκαλύψεων και στείρων ανταγωνισμών για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Ρήγας: Κανένα πεδίο αλληλοκαλύψεων και στείρων ανταγωνισμών για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

«Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας διαμορφώνει νέες ευκαιρίες αλλά και νέες υποχρεώσεις για όλους», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στην κοπή της πίτας για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, που οργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Ειδικότερα, είπε ότι «σε ό,τι αφορά το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, δεν θα ήταν άστοχη η διαπίστωση ότι δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε να γίνουν, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής και ιδιωτικής, στην κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και, ταυτόχρονα, να βοηθηθεί ο εξαγωγικός της χαρακτήρας. Η Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική, η οποία σε επίπεδο σχεδιασμού και θεσμοθέτησης έχει προχωρήσει, πρέπει να μας δώσει και τον μπούσουλα για τα παραπέρα βήματα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι στη διάθεσή σας, είναι ανοιχτή σε σκέψεις, προτάσεις, συζητήσεις στην κατεύθυνσή της».

Ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «προτεραιότητά μας είναι η κάλυψη των σημερινών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και η διερεύνηση της κάλυψης των μελλοντικών τους αναγκών, μέσα σε ένα πλαίσιο διαρκώς αυξανόμενης ελληνικής προστιθέμενης αξίας και απόκτησης τεχνογνωσίας για την εγχώρια βιομηχανία. Χρειαζόμαστε σαν αμυντική βιομηχανία, από τη μια μεριά αυτονομία και από την άλλη συμπληρωματικότητα. Αυτή είναι η χρυσή τομή για οικονομίες του δικού μας μεγέθους».

«Δεν υπάρχει πεδίο για αλληλοκαλύψεις και στείρους ανταγωνισμούς», είπε και επανέλαβε ότι «προωθούμε την ιδέα της συνεργασίας και της συμπληρωματικότητας, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και σε διεθνές».

«Γύρω από αυτό τον άξονα κινούμαστε και σας καλούμε σε συνεργασία. Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) αποτελεί το σταθερό σημείο αναφοράς αυτής της συνεργασίας. Ο καθένας από μας έχει ένα μερίδιο ευθύνης που θα πρέπει να το διαχειρίζεται σαν να έχει το 100% της ευθύνης στον τομέα του. Η Πολιτεία, η κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έφεραν σε πέρας μέχρι στιγμής ένα έργο και συνεχίζουμε», διαβεβαίωσε.

«Η αμυντική βιομηχανία με την ανάπτυξή της και τη διεύρυνση των πεδίων δράσης της, αποτελεί ταυτόχρονα βάση για τη βιομηχανική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η παραγωγική ανασυγκρότηση περνάει μέσα και από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η σχέση αυτή δεν είναι μονοσήμαντη, όπως δεν είναι ξεκομμένη από το όλον της κοινωνίας», κατέληξε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι πρόεδροι και τα δ.σ των δύο συνδέσμων της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΛΕΑΑ και ΣΕΚΠΥ) και μεγάλος αριθμός μελών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL