Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Διπλωματικές πηγές: Σημαντική η παρουσία του Ι. Καλίν, στην επίσκεψη Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλωματικές πηγές: Σημαντική η παρουσία του Ι. Καλίν, στην επίσκεψη Τσίπρα

Σημαντική θεωρούν διπλωματικές πηγές την παρουσία του εκπροσώπου της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια του χθεσινού προγράμματος επισκέψεων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Καλίν υποδέχθηκε την Τετάρτη το πρωί τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αγία Σοφία και ξεναγηθηκαν μαζί επί αρκετή ώρα.

Αμέσως μετά αναχώρησαν μαζί για το νησί της Χαλκης όπου επισκέφθηκαν τη Θεολογικη Σχολή. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που την επισκέφθηκε ενώ και ο κ. Καλίν την επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Η συνύπαρξη στη Θεολογική Σχολή, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Έλληνα πρωθυπουργού και του εκπροσώπου της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας έστειλε απο μόνη της μηνύματα.

Οι τρεις τους είχαν την ευκαιρία να τα πουν, φύτεψαν μαζί συμβολικά ένα δένδρο στην αυλή της Σχολής και ο κ. Καλίν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της. Ξεναγήσεις σε αίθουσες διδασκαλίας και ενημερώθηκε για τη βιβλιοθήκη της και τους δεκάδες χιλιάδες τόμους που διαθέτει.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κλειστή από το 1971 και στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι την επόμενη φορά που θα την επισκεφθεί θα είναι μαζί με τον Πατριάρχη και τον προεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να ανακοινώσουν την επαναλειτουργία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL