Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κ. Δουζίνας: Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν είναι οι πιο ήπιες που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Δουζίνας: Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν είναι οι πιο ήπιες που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό

Μια δύσκολη συνάντηση «η οποία όμως εξελίχτηκε με πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι κανείς θα φοβόταν». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, σχετικά με τη συνάντηση στην Άγκυρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Δουζίνας επισήμανε υπάρχει μια ιδιαίτερη συνθήκη στη σχέση των δύο κρατών, καθώς η Ελλάδα έχει μεγάλη αναβάθμιση στη διεθνή της θέση, «νομίζω βρισκόμαστε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στη διεθνή μας αναγνώριση και στην περιοχή και στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο» σε αντίθεση με την Τουρκία «που βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση».

Κάτι το οποίο δεν συζητήθηκε πολύ, σύμφωνα με τον κ. Δουζίνα, είναι ότι χθες ο κ. Ερντογάν έκανε δηλώσεις το πρωί για τη σχέση που έχει με τους Αμερικάνους και εκεί δήλωσε αρκετά επιθετικά ότι αν οι ΗΠΑ καθυστερούν τη δημιουργία ζώνη ασφάλειας στα σύνορα με τη Συρία στην πόλη Μανμπίτζ, - κάτι που είχε συμφωνηθεί να γίνει - θα αναλάβουν αυτοί δράση για να διώξουν τους τρομοκράτες από τα σύνορα τους κάτι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, είχε χαρακτηρίσει - αν γίνει στα βόρεια της Συρίας - ως μονομερή ενέργεια και τότε θα της καταστρέψει την οικονομία. Μια σειρά προβλημάτων έχει ανοίξει ο κ. Ερντογάν και με τις Η.Π.Α. και τη Ρωσία μαζί με τα οικονομικά είναι και όλα τα άλλα.

Ο βουλευτής επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία είναι νευρική χώρα – και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός – αλλά αυτή τη στιγμή «δεν συμφέρει την Τουρκία να κρατάει ένα ενεργητικά ανοικτό μέτωπο με την Ελλάδα και αυτό νομίζω ως ένα βαθμό φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ερντογάν, οι οποίες ήταν – απ’ ότι όλοι συμφωνούν – οι πιο ήπιες που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό» παρά το γεγονός ότι οι υφιστάμενοι του «κάνανε πάλι τις γνωστές δηλώσεις». «Βρισκόμαστε σε περίοδο καταλλαγής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL