Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Τέταρτη υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέταρτη υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η τέταρτη υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών.

Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος θα προεδρεύσει των εργασιών, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Οι συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα δοθεί έμφαση στην διασυνοριακή συνεργασία και τον περιφερειακό συντονισμό έναντι των προκλήσεων που υπερβαίνουν τα σύνορα έκαστης χώρας, όπως αυτά που έχουν προκύψει από τη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή. Θα συζητηθεί, επίσης, το ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντησή τους, οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης θα διερευνήσουν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, της ενεργειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας των τεσσάρων οικονομιών, μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Με τη λήξη των εργασιών, την Παρασκευή και περί ώρα 13:10, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL