Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Γ. Κατρούγκαλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Γ. Κατρούγκαλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συμμετάσχει, αύριο, Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση θα εστιασθεί στην κατάσταση στην Κεντρική Ασία, εν όψει και της επικείμενης Υπουργικής Συνάντησης ΕΕ-Κεντρικής Ασίας, στην πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, μετά τις εκεί πρόσφατες εκλογές, καθώς και στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Στη διάρκεια του γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και οι δυνατότητες της ΕΕ να συμβάλλει στην αντιμετώπισή της.

Ακολούθως, θα λάβει χώρα κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, κατά την οποία θα εξετασθούν, μεταξύ άλλων, οι εν εξελίξει πρωτοβουλίες της Ε.Ε. στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, μεταξύ των οποίων το νεοπαγές Σύμφωνο για τη μη στρατιωτική ΚΠΑΑ (Civilian CSDP Compact), καθώς και πτυχές της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Γ. Κατρούγκαλος πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Γαλλίας, κ.κ. Ν. Χριστοδουλίδη και Ζ.-Ι. Λε Ντριάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL