Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Γ. Μπουρνούς: Η ακροδεξιά καρπώνεται τον ευρωσκεπτικισμό γιατί δίνει εύπεπτες απαντήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπουρνούς: Η ακροδεξιά καρπώνεται τον ευρωσκεπτικισμό γιατί δίνει εύπεπτες απαντήσεις

Για το όποιο όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης των λαών που συνθλίβεται από τις συμπληγάδες του νεοφιλελευθερισμού και της αναδυόμενης ακροδεξιάς μίλησε ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας Στο Κόκκινο εξήγησε ότι οδεύουμε στις ευρωεκλογές του 2019 με υπαρξιακό ερώτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο κ. Μπουρνούς για την ομιλία του πρωθυπουργού χθες στο Στρασβούργο τόνισε ότι όλα αυτά ο Αλεξης Τσίπρας τα επισήμανε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε αναφέρει εγκαίρως πριν γίνει κυβέρνηση παράλληλα σημείωσε ότι η ακροδεξιά καρπώνεται τον ευρωσκεπτικισμό γιατί δίνει εύπεπτες απαντήσεις.

Αιτίες για την άνοδο της ακροδεξιάς κατά τον κ. Μπουρνούς είναι «το πως αντιμετωπίστηκε η οικονομική κρίση με τη νεοφιλελεύθερη συνταγή και το ρίξιμο του βάρους σε ανεξέλεγκτα εξωθεσμικά όργανα χωρίς δημοκρατικό έλεγχο, το πως δεν αντιμετωπίστηκε η προσφυγική κρίση, η απουσία μιας ευρωπαϊκής λύσης αλληλεγγύης σπρώχνουν την κατάσταση προς τον θρίαμβο του εθνοκεντρισμού και ακόμα χειρότερα έχει ανοίξει τον δρόμο, για να βγουν από την ντουλάπα και το σκοτάδι της ιστορίας, οι πιο αντιδραστικές, οι πιο ακραίες, οι πιο δηλητηριώδεις ιδέες της ακροδεξιάς».

Σημείωσε ότι το νεοφιλελεύθερο σχέδιο που έφερε την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι εδώ και ότι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος και για να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός είναι οι δυνάμεις, οι αντι-νεοφιλελεύθερες, οι προοδευτικές οι δημοκρατικές, Ευρωπαϊκή Αριστερά, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι και ένα σημαντικό τμήμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – εν όψει ευρωεκλογών – να συνομολογήσουν την ανάγκη για ένα πολιτικό μέτωπο για τη Δημοκρατία και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL