Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στη Βιέννη για την Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» μεταβαίνει την Πέμπτη ο Ν.Κοτζιάς

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μ.Ανατολή, οι Διατλαντικές σχέσεις και τα Δυτικά Βαλκάνια. Επίσης, θα συζητηθεί η ενδυνάμωση του ρόλου της πολυμερούς διπλωματίας, παρουσία των υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ κρατών

Στη Βιέννη μεταβαίνει την Πέμπτη υπουργός Εξωτερικών, Ν.Κοτζιάς, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Οι συζητήσεις, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται να επικετνρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράν, Ειρηνευτική Διαδικασία), τις Διατλαντικές σχέσεις και τα Δυτικά Βαλκάνια. Επίσης, θα συζητηθεί η ενδυνάμωση του ρόλου της πολυμερούς διπλωματίας, παρουσία των υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ κρατών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Ν.Κοτζιάς θα παρακαθίσει στο άτυπο γεύμα εργασίας της αυστριακής Προεδρίας, με θέμα «Κρίσιμες Υποδομές και Ψηφιοποίηση».

Το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί ακολούθως στη Κροατία, όπου θα συμμετάσχει στο Ντουμπρόβνικ Φόρουμ με θέμα «Ενισχύοντας την ανθεκτικότητα, η Μεσόγειος, η Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια».

Δείτε όλα τα σχόλια