Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα σταθερά υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα σταθερά υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών

Φωτογραφία αρχείου

Την πάγια ελληνική θέση υπέρ της ευρωπαϊκής πολιτικής των βαλκανικών χωρών, εξέφρασε στην άτυπη σύνοδο των πρωθυπουργών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Δυρράχιο της Αλβανίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αντικείμενο της συνόδου, όπου ο Γ. Κατρούγκαλος εκπροσώπησε την Ελλάδα, ήταν η προώθηση της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτηση του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρόσφατες πρωτοβουλίες για την προώθηση της πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή. Προεξάρχον παράδειγμα της πολιτικής αυτής, επισήμανε, ήταν η συμφωνία των Πρεσπών και σημείωσε επίσης η Ελλάδα έχει αναπτύξει συστηματικά τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της με όλες τις χώρες της περιοχής και έχει συνάψει συμφωνίες μεταφοράς τεχνογνωσίας και υποστήριξης με όλες τις υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βαλκανικές χώρες.

Σε ό,τι αφορά στο οικονομικό πεδίο, ο κ. Κατρούγκαλος έστειλε το μήνυμα πως η χώρα μας υποστηρίζει και προωθεί ένθερμα πολιτικές ολοκλήρωσης και διασυνδεσιμότητας, ιδίως στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε, ακόμα, ότι παράλληλα με την οικονομική και την οικονομική διάσταση της ανάπτυξης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην κοινωνική της πλευρά. «Δεν θα είναι προς όφελος των λαών της περιοχής να αποτελέσουν δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντίθετα, θα πρέπει να επιδιώξουν να αναδείξουν τα στρατηγικά συγκριτικά τους πλεονεκτήματα στη βελτίωση της παραγωγικότητας, μέσω επενδύσεων στο ανθρώπινο κεφάλαιο και τις πολιτικές ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL