Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Κίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Κίνα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί στην Κίνα και θα συναντηθεί, τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, στο Πεκίνο, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Yi. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, με επίκεντρο την πολυεπίπεδη οικονομική συνεργασία στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη/ Ένας Δρόμος» (OBOR). Θα συζητηθούν επίσης, θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο Κυπριακό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συναντήσεις, στις 28 Αυγούστου με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας, Wang Qishan, καθώς και με τον Επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κίνας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Yang Jiechi, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS), κορυφαίο κρατικό ακαδημαϊκό φορέα για τις κοινωνικές επιστήμες στην Κίνα.

Την επομένη, 29 Αυγούστου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα αναχωρήσει για την Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με Ανώτατους τοπικούς Αξιωματούχους, επιχειρηματικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της COSCO, Xu Lirong, καθώς και με την ηγεσία του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Σαγκάης.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL